Игор Лебедев, бивш заместник-председател на руския парламент - Държавната дума и син на основателя на Либерал-демократичната партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, е сменил името си на Давид Александрович Гарсия. След това три месеца продължил да работи в парламента под старото си име. Това става ясно от материал на изданието "База", което е видяло извлечение от държавната система "Руски паспорт".

Според публикацията промяната на името на Игор Лебедев е станала в началото на юли 2021 г. Две седмици по-рано Лебедев обяви, че се оттегля от политиката. Според уебсайта на Държавната дума той не е подал оставка и е заемал поста заместник-председател на долната камара до 11 ноември 2021 г. Той не участва в изборите за новата Дума.

Канада удря с още санкции руски олигарси

Канада удря с още санкции руски олигарси

Забранява вноса и износа на луксозни стоки

Синът на Жириновски се намира под санкции от 2014 г. Той беше спряган за наследник на баща си начело на партията, но след смърта на Жириновски властта премина в депутата Леонид Слуцки.

Припомняме, че Игор Лебедев носи фамилията не на баща си, а на майка си, което е нещо като семейна традиция в политическия клан Жириновски.

Самият Владимир Волфович до 1964 г. е носил фамилията на баща си Еделщайн.

Великобритания налага санкции на три руски авиокомпании

Великобритания налага санкции на три руски авиокомпании

Мотивът е, че те са "облагодетелствани и подкрепят правителството на Русия"

Тогава взема фамилията Жириновски, която е носила майка му Александра.

По рождение обаче тя е Макарова, а фамилията Жириновски взема от първия си съпруг.