Най-голямата борса за криптовалути в света Binance спря депозитите и тегленията на платформата си заради технически проблем. Информацията дойде от главния изпълнителен директор Чангпенг Джао, цитиран от Reuters.

Проблемът засяга спот търговията на криптоборсата, която включва директно закупуване или продажба на финансови инструменти и активи като криптовалути, форекс, акции или облигации.

"Първоначалният анализ показва, че съпоставящата машина е срещнала грешка в поръчка за спиране на движение", посочи Джао и добави, че временното спиране на депозитите и тегленията е стандартна оперативна процедура.

Миналата седмица Binance обяви, че спира депозитите и тегленията в стерлинги или "Pound Sterling", което бе месец след като спря преводите в долари, без да даде причина за решението.

Прекратяването на традиционните валутни трансфери идва на фона на нарастващите репресии срещу криптоборсата от страна на властите в САЩ.

Американското Министерство на правосъдието разследва Binance заради подозрения в пране на пари и нарушения на санкциите. Пpoyчвa се още дaли cлyжитeлитe нa Binance yчacтвaт и в тъpгoвия c вътpeшнa инфopмaция.