Гръцки служители на националната електрическа компания се оковаха с белезници пред финансовото министерство в столицата Атина. Те избраха нестандартния начин, за да изразят недоволството си срещу планираното приватизиране на компанията.

Демонстрантите се закопчаха с белезници един за друг или за вериги, опасващи сградата на министерството. Така те блокираха достъпа на чиновниците от ведомството до работните им места.

Гърция бе обхваната от масови демонстрации, след като гръцкото правителство предприе драконови мерки за съкращаване на бюджетните разходи, които предвиждат масови съкращения на работни места и вдигане на данъците. Тези мерки бяха предприети от правителството, след като Гърция получи заем от ЕС и МВФ в рамките на 110 милиарда евро.

Гръцкото правителство обяви амбициозна приватизационна програма на стойност 50 милиарда евро, за да се справи с огромния си дълг. От Международния валутен фонд предупредиха Атина, че ако не ускори реформите, ще има проблеми с изплащането на заема от 110 милиарда евро, отпуснат миналата година.