Стачки около Коледа ще затруднят работата на основните пристанища и летища във Великобритания, съобщи BBC. Членовете на синдиката PCS предприеха тези действия като част от нерешен спор за заплати, работни места и пенсии.

Шофьорските изпити и плащанията на фермерите също могат да бъдат прекъснати, тъй като държавните служители от различни държавни служби стачкуват. Правителството увери, че ще се погрижи за поддържане на основните услуги.

Акцията на синдиката ще започне в средата на декември и ще продължи един месец, като някои работници ще стачкуват през целия месец. Очаква се да се включат хиляди служители.

72-часова стачка започват 350 наземни служители на "Хийтроу"

72-часова стачка започват 350 наземни служители на "Хийтроу"

Най-вероятно ще бъдат отменени полетите, извършвани от Air Canada, American Airlines, Luthansa, Swiss Air, Air Portugal, Austrian Airlines и други

Министрите казаха през лятото, че голямото увеличение на заплатите може да тласне цените нагоре. Тъй като разходите за живот се покачват, десетки хиляди работници предприемат действия тази година, за да искат споразумения за заплащане, които са в крак с нарастващите разходи.

Припомняме, че на летище "Хийтроу" бе обявена 72-часова стачка.