Турция кани Русия на преговори в Анталия. Основната тема ще е съживяването на туризма.

Отчитайки развитието на епидемичната ситуация в страната, Турция ще бъде готова да възстанови въздушния трафик с Русия до 1 юни. Това съобщи пред ТАСС турският посланик в Русия Мехмет Самсар.

Той отбеляза, че страната си е поставила за задача чрез ваксинация и карантинни мерки "да нормализира броя на случаите на заразени с COVID-19 и епидемичната ситуация в Турция до следващия летен сезон за кратко време".

Ситуацията в Турция става критична - 37 674 нови случая на коронавирус

Ситуацията в Турция става критична - 37 674 нови случая на коронавирус

От началото на пандемията са се заразили над 4.78 млн...

"Вече започнахме да получаваме положителни сигнали за това. Броят на случаите, които на 15 април възлизаха на 61 400, спадна до 24 733 на 3 май, благодарение на строгите предприети мерки. Този брой се очаква да намалее през следващите седмици, за да приемем нашите руски приятели в най-безопасните условия през летния сезон, в момента продължаваме контактите със съответните руски власти на всички нива ", каза посланикът.

Турция също покани руската страна да проведе среща на руско-турската експертна подгрупа по безопасността на туризма в Анталия през втората половина на май, за да демонстрира мерките, предприети от Анкара.

Турция произвежда "Спутник V"

Турция произвежда "Спутник V"

Цената на руската ваксина в Турция ще бъде около 10 долара

"Миналата седмица изпратихме официалната си покана за срещата на турско-руската работна подгрупа по безопасност на туризма, която беше насрочена за април, но беше отложена, с предложение да се проведе през втората половина на май в Анталия, така че руските власти могат да видят предприетите мерки и не им остават въпроси ", каза посланикът.