В Китай създадоха първия център за ремонт на руска ПВО техника. Специалисти от руски военен концерн, заедно с китайски партньори завършиха първия ремонт на зенитно-ракетни системи "Тор-М1" на територията на Китай, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на концерна ВКО "Алмаз - Антей".

"Споразумението за създаване на този обект бе сключено през 2013 година. Централата стана първото предприятие с руско участие в Китай, където се ремонтира военна техника от ПВО руско производство", се казва в съобщението.

Китай сериозно обезпокоен от ядрените заплахи на Северна Корея

Китай сериозно обезпокоен от ядрените заплахи на Северна Корея

Китай се противопоставя на думи или действия, които могат допълнително да повишат напрежението

Според генералния директор на концерна Яна Новикова значимостта на това събитие "всява увереност в перспективи за дългосрочно сътрудничество и създаване на подобни центрове за различни образци въоръжение и военна техника, предоставяни по-рано на международни поръчители и успешната им експлоатация".

Китай отрече, че трупа войски до Северна Корея

Китай отрече, че трупа войски до Северна Корея

Ведомството нарече публикуваната информация "чиста измислица"

Те прогнозират, че приключва периода на стагнация на пазара на резервни части за по-рано закупена техника. "Това е свързано и с факта, че страните, закупили по-рано техника от съветско и руско производство, започват да осъзнават важността на качествената грижа за старата техника във връзка с бързо увеличаващите се разходи за единица въоръжение", се казва в прессъобщението.

Самолети на Китай и Русия ударно пробвали отбраната на Япония

Самолети на Китай и Русия ударно пробвали отбраната на Япония

1 168 случая в сравнение с 837 през миналата година

Както отбелязват в концерна, подобно решение позволява да се удължи срока на експлоатация на техниката с още 7-10 години.