Най-малко 10 полицаи са били ранени по време на протест на сърби в североизточно Косово. Причина за демонстрацията е спирането на тока в областта, защото сърбите отказвали да плащат електричеството на косовските фирми.

Събралите се около 300 демонстранти започнали да хвърлят камъни по служителите на реда. Според сръбските медии са ранени и някои от протестиращите.

Повечето села в Косово, в които живее сръбско население, в момента са без електричество. Те отказват да платят на косовската компания, защото не признават новосъздалата се държава.

През последните седмици косовските сърби организираха няколко протеста срещу прекъсванията на електрозахранването в техните села. Според Косовската електрическа компания токът се спира заради неплатени сметки, някои от 1999 г.

От своя страна сръбският министър за Косово Горан Богданович обвини, че с изключването на тока в сръбските села в Косово косовските власти предизвикват хуманитарна катастрофа и упражняват невиждан натиск върху косовските сърби да се интегрират в "квази държавата".