Огън е избухнал на покрива на хотел „Оберой".

Все още не са ясни причините, но вероятно става въпрос за нова експлозия. Световните агенции съобщават за много хора барикадирали се по стаите си, поставени в капан от пожара.

По последна информация полицията е задържала девет души във връзка с нападенията.

По-рано бе съобщено, че полицията е успяла да освободи 10 заложници от хотела.

Ситуацията в хотел „Тадж Махал" е почти овладяна и от полицията очакват до вечерта това да се постигне и в „Оберой". Все още има заложници, но не се съобщава колко точно е броят им.

Междувременно жертвите на атентатите достигнаха 125. От тях най-малко 6 са чужденци. Посолствата на Италия и Великобритания са потвърдили, че сред загиналите има техни граждани.

От МВнР увериха, че няма загинали българи.

Не пътувайте до Мумбай, призова МВнР
Гражданите, които се намират в Индия да ограничат до минимум излизанията си!Създаден е контролен център, който ще оперира 24 часа.
Телефони за връзка:
0091 11 23015300;
0091 11 23012113;
0091 11 23013537;
Информация за българи в Индия (а не подробности за атаките в Мумбай) може да бъде получена на телефоните на българското посолство в Делхи:
0091 11 26115549;
0091 11 26115551;

327 души са били ранени при атаките. Сред тях са седем британски, трима американски и двама австралийски граждани.

Индийският премиер Манмохан Сингх изказа предположение, че групата, която стои зад терористичните атаки е основана извън страната.

Сраженията между полицията и въоръжените мъже се водят на три фронта- двата хотела - „Оберой", „Тадж Махал" и еврейския център "Чабад хаус".

Най-малко 9 от похитителите са били убити, при сблъсъка с полицията.

Предполага се, че атентаторите са около 26 души на брой, повечето от които са много млади.

Сред загиналите е и Хемант Каркаре - шеф на отдела за борба с тероризмакъм полицията в Мумбай. Загинали са още 14 полицаи.

Облечени в черно командоси от индийската армия претърсват стая по стаядвата масивни хотела, предаде АП.

Силите за сигурност са открили и 8 килограма RDX, един от най-мощните военни експлозиви, около ресторант близо до хотел „Тадж Махал".

Това показва, че нападателите вероятно са планирали още експлозии.

Похитители все още се укриват в еврейския център "Чабад Хаус", където държат за заложници равин и семейството му и неизвестен брой евреи. 18-месечното бебе на равина е освободено.

Две жени и едно дете са успели да избягат от похитителите в „Чабад хаус", съобщи СиЕнЕн, но още трима или четирима души още са в сградата.