Още две тела на жертви бяха открити в развалините на частично срутената жилищна сграда в американския щат Флорида в петък, предаде АФП. Така, по официални данни починалите са 22-ма, а 126 души все още са в неизвестност, съобщиха служители. Сред тях има и деца. Общо в сградата са се намирали около 200 души в момента на срутването. 

20 са жертвите във Флорида, 128 души се издирват

20 са жертвите във Флорида, 128 души се издирват

Тече евакуация на живеещите в съседната сграда и все още издирват тела

Нарастването на броя на жертвите се дължи на факта, че кметът на окръг Маями-Дейд Даниела Левайн Кава заяви, че е подписала заповед, разрешаваща доразрушаването на сградата, като се позовава на проблеми с безопасността.

"Нашият основен приоритет остава търсенето и спасяването. Искам да бъда много ясна по този въпрос, каза тя. Все още оценяваме всички възможни въздействия и определяме най-добрия график за действително започване на разрушаването."

Причините за трагичния инцидент все още не са ясни, но по-ранни доклади посочват технически неизправности. В същото време бе евакуирана намиращата се в близост жилищна сграда. 

5 потвърдени жертви, 156 в неизвестност в рухналата сграда във Флорида

5 потвърдени жертви, 156 в неизвестност в рухналата сграда във Флорида

3 години преди срутването, инженер е предупредил за структурни повреди на бетонна ​плоча и напуквания ма колони

Длъжностни лица също така следят урагана "Елза", който в момента се разраства в Карибите, на фона на опасенията, че бурята може да повлияе на издирването, ако преодолее Флорида в началото на следващата седмица.

Американският президент Джо Байдън посети Флорида в четвъртък, за да се срещне с оцелели, роднини на изчезналите и първи реагиращи.