Ръководителят на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските въоръжени сили, генерал-полковник Сергей Рудской обяви, че 22 от обявените американски и съюзнически 105 ракети са ударили Сирия, съобщава РТ.

"Генералният щаб на въоръжените сили на Руската федерация извърши подробен анализ на резултатите от атаките. Събраните фрагменти от ракетите, проучването на образуваните кратери, фрагментите и характера на разрушенията на обектите водят до извода, че от 105-те обявени ракети в областта на зададените цели са попаднали 22", коментира Рудской.

Дамаск: ПВО на Сирия е прихванало повечето ракети от стрелбата

Дамаск: ПВО на Сирия е прихванало повечето ракети от стрелбата

Според държавните медии в Дамаск е спокойно

По-рано Генералният щаб коментира, че атаките на западната коалиция не могат да предотвратят мирния процес в Сирия.

"Част от ракетите не се достигнали целите очевидно поради технически проблеми, застрашаващи унищожаването на мирното население и цивилните жертви. Две от тях, крилата ракета "Томахоук" и високоточна авиационна ракета, са доставени в Москва", допълва генералът.

Обяснява и че сега те са проучвани от руските специалисти. "Резултатите от тази работа ще бъдат използвани за подобряване на руските оръжейни модели", добавя той.

Генералът отбелязва, че е изненадан от избора на цели, ако е имало отровни вещества в съоръженията, десетки хиляди са щели да загинат, обяснява той.

Пентагона: Срещу Сирия са изстреляни 105 ракети
Обновена

Пентагона: Срещу Сирия са изстреляни 105 ракети

Атаките са намалили способността на Сирия да използва химическо оръжие