Ракетите, изстреляни от САЩ, Франция и Великобритания по Сирия не са достигнали всички свои цели. Те са били прихванати от ПВО на арабската република. Това съобщи сирийската държавна агенция САНА, цитирана от ТАСС.

Според сирийската агенция, ракетите на "тройните агресори" не са достигнали целите си, защото са били прихванати и унищожени.

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия
Обновена

САЩ, Франция и Великобритания удариха Сирия

Заради химическата атака по-рано този месец

От Сирийското министерство на информацията постъпи обръщение към гражданите с призив "да не вярват на слухове за последици при нанесените от агресорите ракетни удари".

"Братя съграждани, не вярвайте на враждебните телевизии, които преднамерено преувеличават мащаба на ракетната атака", се казва в изявлението.

По-рано правителствената телевизия на Сирия опроверга слуховете за това, че "В Дамаск патрулират танкове". В репортаж от площад Омейяд в западната част на столицата се съобщава, че в града продължава нормалният ритъм на живот, а на улиците в ранното утро се наблюдава обичайното движение на автомобилния транспорт.

Междувременно агенция ЕПА разпространи снимки, на които се вижда как сирийски войници и цивилни развяват национални знамена и държат снимки на сирийския президент Башар Асад по време на митинг на площад Умаяд в Дамаск, часове след ракетния обстрел.

Митингът показва солидарност със сирийската армия часове след като САЩ, Великобритания и Франция бомбардираха многобройни правителствени цели в Сирия в операция, насочена към предполагаем център за химическо оръжие.