При сблъсъци между привърженици на сваления египетски президент Мохамед Мурси и  армейски части са загинали най-малко 26 души, а ранените са над 200, предаде Би Би Си.

Десетки привърженици на Мурси и на „Мюсюлмански братя" излязоха по улиците на Кайро и другите градове
В столицата армията е открила огън по време на митинг в подкрепа на Мурси.

Тази вечер египетското министерство на  здравеопазването съобщи за жертвите на сблъсъците и уточни, че са ранени 210 души.

Междувременно беше съобщено, че временният президент на страната Адли Мансур е издал указ за разпускане на горната камара на парламента

От неделя досега пир вълненията загинаха над 60 души. Трудно е да се определи точният брой на жертвите.

След свалянето на Мурси безредиците се засилват. Многобройни привърженици на сваления държавен глава излязоха на протести. Участниците в акциите все по-често хвърлят камъни и стрелят при възникващите сблъсъци с противниците на Мурси и армейските части.

Съобщава се, че за да ограничат неконтролираното  движение на множеството демонстранти в Кайро, военните са затворили мостовете над Нил. Поставени са заграждения то бодлива тел.

Според местни медии сигнал за масовото излизане  по улиците на привърженици на Мурси е дало изявлението на лидера на движението  „Мюсюлмански братя" Мохамед Бади, на митигн до една то джамиите в Кайро.