Два последователни взрива избухнаха в столицата на Алжир, предадоха световните агенции.

По последна информация на здравното министерство в Алжир, цитирано от Ройтерс, жертвите са 67 души, като по-рано бе съобщавано за 52 жертви.
Ранените, които може да са повече от сто души - сред които и чужденци, са приети в различни болници в града.
Немалка част от тях са със сериозни наранявания.

Алжирският министър на вътрешните работи Нуредин Язид Зехруни заяви, че нападенията са извършени от терористи-самоубийци.

Първата експлозията е избухнала рано сутринта в студентски автобус пред сградата на Върховния съд. Загиналите при тази атака за поне 30 души.

Представител на полицията е съобщил, чe взривното устройство е било поставено и задействано в автобус, който е превозвал студенти.

Мястото на взрива е отцепено от полицията.

Втората атака е била в квартала Хидра около десет минути след първата. В този квартал се намира офисът на ООН.
Загиналите в Хидра са поне 15 души.

Има жертви в сградата на Върховния комисариат на ООН за бежанците, съобщи говорител на комисариата.

12 членове от персонала на ООН в Алжир са убити при днешните атентат.

Жан Фабре от Програмата на ООН за развитие заяви, че все още не е ясно кои са жертвите, от каква националност са и към кои агенции на ООН са били служители те.

Видеоматериал от мястото на взрива показва огромна дупка на пътя. Фасадата на четириетажна сграда е напълно разрушена. Щети са нанесени и на околните сгради.
Очевидец сред служителите на ООН разказва, цитиран от БиБиСи, че негов колега бил видял бял ван, преминаващ покрай сградата в момента на взрива. 

Телефонните линии на близо трите милиона души, които живеят в столицата Алжир, са прекъснати.

За момента няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от външното ни министерство, след като са разговаряли с посолството ни в Алжир

Все още никой не е поел отговорност за атентата, но се предполага, че взривовете са дело на терористичната групировка Ал-Кайда, която пое отговорността за няколко атентата в Алжир тази година.

Бенито Фераро-Валднер - европейски комисар по външните отношения каза:

"Ужасена съм от тези отвратителни действия срещу цивилни и ги осъждам най-строго. Миля за семействата на убитите и желая на ранените бързо възстановяване. Надявам се, че отговорните за това отвратително действие ще бъдат изправени пред закона."