Повече от 80 души са били евакуирани в Подгоренски район на руската Воронежка област за денонощие заради детонация на взривни предмети. Над 20 души са настанени в центъра за временно задържане. Това съобщава ТАСС, като цитира изявление на губернатора Александър Гусев, публикувано в канала му в Telegram.

По-рано ръководителят на региона информира, че жителите на село Подгоренски район се евакуират поради детонация на взривни предмети след атака на украински дронове, което доведе до пожар в склад.

"Общо за едно денонощие бяха евакуирани повече от 20 души, а останалите искаха да останат при роднини за евакуираните жители на населените места може да отнеме още известно време", написа той.

Украйна удари оръжеен склад във Воронежка област
Обновена

Украйна удари оръжеен склад във Воронежка област

Губернаторът отбеляза, че по предварителна информация няма пострадали, но са подготвени автобуси за евакуация

По думите на областния управител, по предварителни данни в резултат на инцидента най-сериозно са пострадали една частна къща и две стопански постройки. Няколко сгради са с повредени фасади и остъкления. "Ще създадем регионални комисии за установяване на щетите, те ще започнат работа веднага след като специалистите приключат проверката на територията", добави ръководителят на района.

Припомняме, че Гусев съобщи за атаката по-рано в неделя. 

Откакто Русия я нахлу през 2022 г., Украйна изгражда флотилия от дронове с голям обсег, за да ѝ даде възможност да поразява цели дълбоко в Русия.

"В най-близко бъдеще остава голяма вероятността от внезапни взривове в руски военно-промишлени съоръжения, които работят (за захранване) на войната срещу Украйна", каза източник на "Ройтерс".