Повече от 9 милиона американци вече са гласували, две седмици преди междинните избори, според Изборния проект на Съединените щати. Около 2,5 милиона са гласували лично предсрочно, а 6,8 милиона бюлетини, изпратени по пощата, са били върнати. Така, общо повече от 9,3 милиона са предсрочните гласувания в 35 щата, според данните досега, съобщи The Hill.

Само 2,7 милиона бяха гласували преди седмица по време на предсрочното гласуване, според по-ранна актуализация от проекта, ръководен от професора от Университета на Флорида Майкъл Макдоналд.

Калифорния и Флорида са начело с най-много подадени бюлетини досега тази година, всяка с повече от един милион регистрирани гласа. В щата Джорджия, който има рекордна избирателна активност по време на предсрочното гласуване досега, са били подадени близо милион гласа.

Около 6 млн. американци са гласували предсрочно за Конгреса

Около 6 млн. американци са гласували предсрочно за Конгреса

Изборите ще се проведат през ноември

Сред 17 щата, които съобщават за партийна принадлежност, около 50 процента от бюлетините са подадени от регистрирани демократи, докато около 30 процента са от регистрирани републиканци. Много републиканци може да се противопоставят на гласуването по пощата след твърденията на бившия президент Тръмп, че изборите през 2020 г. са били откраднати от него.

Припомняме, че по време на президентските избори през 2020 г. голяма част от американците гласуваха чрез бюлетина по пощата на фона на опасения относно разпространението на COVID-19. През 2020 г. сред републиканците имаше по-малка вероятност от своите колеги от Демократическата партия да гласуват предсрочно.

Активисти на Републиканската партия наскоро призоваха избирателите в своята партия да задържат бюлетините си по пощата, за да могат да ги пуснат лично в деня на изборите. Някои щати отдавна разчитат на модела за гласуване по пощата, докато други разшириха гласуването по пощата по време на пандемията от COVID-19. Близо 42 милиона бюлетини за гласуване по пощата са били поискани в цялата страна, според Elections Project.

Около 122 милиона американци са гласували на междинните избори през 2018 г., показват данните от преброяването. От този брой, 16,7 процента от избирателите са гласували предсрочно, а 23,2 процента са гласували по пощата.