Отричанията от страна на Русия за случая с отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му в Солсбъри стават "все по-абсурдни" и че Русия вече не може да заблуди никого. Това обяви външният министър на Великобритания Борис Джонсън, цитиран от "Ройтерс".

При пристигането си в Брюксел, където той ще информира външните министри на страните членки на Европейския съюз за разследването на британските власти, Джонсън коментира пред журналисти, че Москва е променила няколко пъти версията си относно разработването на смъртоносното нервнопаралитично вещество новичок, използвано при нападението.

Лондон: Имаме доказателства, че Русия е разработила новичок през последните 10 г.

Лондон: Имаме доказателства, че Русия е разработила новичок през последните 10 г.

Ние действително имаме доказателства за последните 10 г.

"Хората могат да видят, че това е класическа руска стратегия, която се опитва да скрие иглата на истината в купа сено от лъжи", подчерта Джонсън.

Бившият кмет на Лондон добави, че е "окуражен" от подкрепата на Европейския съюз. "Силата и решителността на нашите европейски приятели днес са толкова забележителни", заключи той.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха отровени на 4 март в южния английски град Солсбъри, като 15 дни след атаката напродължават да се намират в критично, но стабилно състояние.

"Тук в Брюксел едва ли има страна около масата, която през последните години да не е била засегната от някакво зловредно или разрушително поведение на Русия", изтъкна още Борис Джонсън.

Швеция отхвърли обвиненията на Русия за новичока

Швеция отхвърли обвиненията на Русия за новичока

Москва обяви по-рано, че Химическия агент може да е произведен в други държави