Адвокатите на американския президент Доналд Тръмп Руди Джулиани и Джей Секулов коментираха приключването на разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър относно възможната намеса на Русия в президентските избори.

Според адвокатите те са "доволни, че Службата на специалния адвокат е представила доклада си" на главния прокурор на САЩ Уилям Бар, съобщава Fox News. Те отбелязаха, че Бар "ще определи следващите стъпки".

Край на разследването за руска намеса на вота в САЩ

Край на разследването за руска намеса на вота в САЩ

Прокурорът предаде доклада си

- Очакваме разкриването на факти - каза Джулиани. Той не пропусна да отбележи, че Тръмп е говорил от самото начало, че не е направил нищо лошо."

Според Джулиани адвокатите биха искали да се запознаят с доклада преди неговото публикуване, съобщава Асошиейтед прес.

На 22 март американското министерство на правосъдието обяви официалното приключване на разследването на Мюлър по обвинения срещу Тръмп в тайно споразумение с Русия и предаването на доклада на прокурора на Уилям Бар. Белият дом заяви, че не е получил подготвения документ и не е бил информиран за него.

Робърт Мълър няма да е специален прокурор

Робърт Мълър няма да е специален прокурор

Сътрудници ще предадат документацията

Разследването на Мюлер се провежда от 2017 г. насам. Алтернативно разследване на предполагаемите връзки на Тръмп с Кремъл се провежда от комитет по разузнаването на Камарата на представителите на САЩ.