Терористичната групировка "Ал Кайда на Арабския полуостров" предупреди реформаторски настроения престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман във връзка с неговите "греховни проекти". Това стана в бюлетин на терористите, публикуван днес, съобщава "Франс прес".

Принц Мохамед предприе редица промени в политиката в ултраконсервативната Саудитска Арабия, включително възстановяване на кината и разрешаването на жените да шофират.

"Новата епоха на Бин Салман замени джамиите с киносалони", изтъква базираната в Йемен терористична групировка в бюлетина си.

Той "замества книги, които принадлежат на имамите... с абсурдите на атеистите и секуларистите от изтока и запада и отвори широко вратата за корупция и морална деградация", подчертават екстремистите.

От 24 юни жените в Саудитска Арабия свободно могат да шофират

От 24 юни жените в Саудитска Арабия свободно могат да шофират

През септември 2017 г. с кралски указ беше обявен краят на дългогодишна забрана

Сунитската терористична групировка "Ал Кайда на Арабския полуостров" процъфтя в контекста на сложна война в Йемен, където Саудитска Арабия оглавява военна коалиция, сражаваща се с шиитските бунтовници хуси.

В своето изявление "Ал Кайда на Арабския полуостров" критикуват остро турнир на Световната федерация по кеч в саудитски крайбрежен град Джеда, близо до най-свещените места на исляма в Мека.

"(Чуждестранните) неверници борци си показаха разголените тела и повечето от тях носеха кръстове, пред смесена публика от млади мюсюлмани мъже и жени", клеймят терористите.

"Корумпиращите не се спряха до това, защото всяка вечер се обявяват музикални концерти, както и филми и циркови шоута", изтъкват "Ал Кайда".

В Саудитска Арабия отваря врати първото кино от 35 години

В Саудитска Арабия отваря врати първото кино от 35 години

Ще прожектират американския екшън "Черната пантера"

"Ал Кайда на Арабския полуостров" е целта на дългогодишната кампания на САЩ, които я смятат за най-опасния клон на екстремистката групировка.

В конфликта в Йемен загинаха около 10 хил. души, десетки хиляди бяха ранени, а милиони гладуват.

ООН нарече положението в Йемен най-тежката хуманитарна криза в света.

Саудитска Арабия и нейните съюзници се намесиха във войната между бойците хуси и правителството на живеещия в изгнание президент Абедрабо Мансур Хади през 2015 г.

Бунтовниците хуси, свързани с Иран, също бяха разкритикувани, защото са пренебрегнали защитата на цивилното население и са се насочили към медиите и малцинствата.

Бунтовниците контролират столицата Сана от 2014 г.