Мъж от американския щат Масачузетс е обвинен за нападение срещу мюсюлманка, служителка на авиокомпания, на нюйоркското международно летище "Дж. Ф. Кенеди". Твърди се, че арестуваният е ритнал жената и я е обиждал, заявявайки ѝ, че президентът Доналд Тръмп "ще се отърве от всички вас", съобщава "Асошиейтед прес".

Местните власти уточняват, че Робин Роудс, който е от Уорчестър, пристигнал от Аруба и чакал свързващ полет за Масачузетс сряда вечерта, когато се приближил към служителя на авиокомпанията "Делта" Рабийя Хан, която носела хиджаб, докато седяла в офиса си.

Роудс се приближил до вратата и започнал тирада срещу жената, питайки я дали се моли. След това мъжът блъснал вратата, която ударила гърба на стола на Хан. Тя запитала мъжа какво му е сторила, а той отговорил: "Ти не си направила нищо." След това той я наругал и я ритнал в крака.

Когато друг човек се опитал да го успокои, Роудс се отдалечил от вратата и Хан избягала от офиса. Роудс я последвал, паднал на колене и започнал да се покланя в имитация на мюсюлманска молитва, крещейки цинизми и казвайки: "Тръмп е тук сега. Той ще се отърве от всички вас. Можете да питате Германия, Белгия и Франция за този вид хора. Виждате какво се случва."

Роудс бил обвинен за нападение, незаконно лишаване от свобода, заплаха и тормоз като престъпления от омраза.