Демонстранти, настояващи са прекратяване на огъня във войната на Израел срещу "Хамас", блокираха мостове от двете страни на САЩ в четвъртък, включително голям участък в Сан Франциско по време на глобална търговска среща на върха с участието на американския президент Джоузеф Байдън и други световни лидери.

Най-малко 50 протестиращи бяха арестувани на Заливния мост Сан Франциско - Оукланд, който свързва града с Оукланд. 15 превозни средства бяха изтеглени, след като демонстранти блокираха пътя с тях, като някои шофьори хвърлиха ключовете си в залива, каза началникът на отдела на Калифорнийския магистрален патрул Езери Бошамп.

Движението беше затруднено в продължение на часове, след като повече от 200 демонстранти настояха Байдън в Сан Франциско за конференцията на лидерите на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество да призове за незабавно прекратяване на огъня във войната между Израел и Хамас, която бушува от 7 октомври. 

Израел съобщава за 1200 души убити, повечето от които цивилни и най-малко 240 отвлечени.

"Хамас" твърди, че над 11 000 души са били убити в Газа, но данните не могат да бъдат проверени. Данните включват собствените му бойци и жертвите на неуспешно изстреляни ракети, насочени към Израел.

Галант: Израел минава към следваща фаза на войната в Газа

Галант: Израел минава към следваща фаза на войната в Газа

Той казва, че военните са завършили превземането на западната част на град Газа и са прочистили района от сили на "Хамас"

Протестиращите също издигнаха транспаранти, призоваващи за прекратяване на военната помощ на САЩ за Израел и обвиняващи израелските сили в "геноцид" в Газа.

В Бостън около 100 протестиращи спряха движението по моста, свързващ града с Кеймбридж, за повече от два часа по време на сутрешния натиск.

Те скандираха "Спрете огъня сега! и държаха транспарант с думите "Евреите казват: прекратете огъня сега" и призоваха един от двамата сенатори на Масачузетс, демократа Елизабет Уорън, да направи повече за спиране на военните действия.