Армения започна съвместни военни учения със САЩ. Страната се опитва да изгради по-тесни връзки със САЩ и други западни съюзници, докато отношенията й с Русия се влошават. Това предаде Асошиейтед прес.

Военните игри "Eagle Partner" са насочени към повишаване на оперативната съвместимост на частите, участващи в международни мироопазващи мисии, поясни министърът на отбраната на Армения Сурен Папикян.

В ученията участват арменски мироопазващи сили, военнослужещи от американската армия в Европа и Африка и Националната гвардия на Канзас. Военните учения ще продължат до 24 юли.

Русия е основният икономически партньор и съюзник на Армения след разпадането на СССР през 1991 г. Армения е домакин на руска военна база и е част от водения от Москва съюз за сигурност, Организацията на договора за колективна сигурност.

Въпреки това отношенията на Армения с Русия обаче стават все по-обтегнати, откакто Азербайджан поведе светкавична военна кампания миналата година, за да превземе района на Нагорни Карабах, слагайки край на три десетилетия на етнически арменско сепаратистко управление там. Армения обвини руските миротворци в региона, че не са успели да спрат настъплението.

Беларус и Китай провеждат съвместни военни учения

Беларус и Китай провеждат съвместни военни учения

Те се провеждат само на няколко км от границата на Полша