Асистент на Европейския парламент, работещ за евродепутат от Европейската народна партия, беше прострелян и ранен в Брюксел в сряда вечерта, пише Политико.

Говорител на ЕНП потвърди, че жена, работеща за шведски евродепутат, е била ранена и откарана в болница с наранявания, които не се смятат за животозастрашаващи. Говорителят не назова имената на асистента или евродепутата.

Белгийските медии съобщиха, че четирима души са били ранени при стрелбата, станала на Avenue de la Toison d'Or, популярна търговска улица.

Инцидента не се разглежда като терористична атака, съобщиха местни медии.

Шведският депутат от ЕНП Томас Тобе каза на X : "Един от нашите служители беше ранен при стрелба в Брюксел. Ужасно. В момента въпросното лице е обгрижвано, ситуацията не се счита за критична."

 "Мислите ми са със служителя на ЕП и другите ранени при тази вечер стрелбата в Брюксел. Пожелавам на всички бързо оздравяване. И съм благодарен на спешната помощ. Говорих с члена, който наема асистента, и ще говоря с нея веднага щом се възстанови", каза председателят на Европейския парламент Роберта Мецола.

Украинските спецслужби убиха избягал в Русия бивш депутат

Украинските спецслужби убиха избягал в Русия бивш депутат

Илия Кива е ликвидиран край Москва