Започнаха строителните работи на шосе от Азербайджан до Нахичеван, столица на Нахичеванската автономна република.Това съобщи в интервю за в. "Йени Шафак" министърът на транспорта и инфраструктурата на Турция - Адил Караисмаилоглу.

Строителството трябва да бъде завършено в най-кратък срок. Турция и Азербайджан са обсъдили инфраструктурния проект, по който вече се работи.

"Необходимо е също така да се осъществи модернизация на железопътните линии в Нахичеван, и след това да се започне строителството на пряка железопътна линия от Азербайджан за Нахичеван, като по този начин се осигури пряка железопътна връзка между Турция и Азербайджан, а не през Грузия", заяви Адил Караисмаилоглу.

Той посочи, че е необходимо да се започне и строежа на железопътна линия от турския град Карс до пропускателния пункт Дилуджу на границата с Нахичеванската автономна република.

Баку планира строителството на въпросната железопътна линия да започне през месец декември, но Анкара предлага първоначално да се приключи строителството на автомобилния път, а след това да се премине към прокарване на железопътна линия от Азербайджан до Нахичеван.