Бахмут и Маринка остават в епицентъра на военните действия.

Според редовния сутрешен оперативен доклад на Генералния щаб на украинските въоръжени сили през последните 24 часа руските войски са нанесли 25 ракетни удара със системи за противовъздушна отбрана С-300 по градове в Запорожка и Николаевска област, нанесени са и 42 въздушни удара. При ударите са разрушени и повредени жилищни сгради и друга гражданска инфраструктура, има убити и ранени цивилни граждани.

Противникът продължава да съсредоточава основните си усилия в настъпление по направленията Лиман, Бахмут, Авдиовка и Мариинск, се казва в доклада.

Бахмут и Маринка остават в епицентъра на военните действия, като боевете за Бахмут продължават, съобщи Генералният щаб на украинските въоръжени сили. През изминалото денонощие са отблъснати 60 вражески атаки. Припомняме, че според последните доклади както на ISW, така и на британското разузнаване основното усилие на руската армия остава превземането на Бахмут, въпреки огромния брой загуби, които се дават. 

Лондон: Натискът над Бахмут започна пак

Лондон: Натискът над Бахмут започна пак

Украинските сили се оттеглят организирано

Руският агресор продължава да използва терористична тактика, а вероятността от ракетни и въздушни удари в цяла Украйна остава висока, предупреждават украинските военни.

На Волинското, Полиското, Сиверското и Слобожанското направления не се засичат признаци за формиране на нападателни групировки на противника.

Украинските военни докладват и ча са свалени четири безпилотни летателни апарата, както и един разузнавателен и един дрон-камикадзе.

Лондон: Генерал-полковник Теплински отново се върна във войната в Украйна

Лондон: Генерал-полковник Теплински отново се върна във войната в Украйна

Бурната му кариера предполага силно напрежение между фракции в руския генерален щаб