Самолетът на американския президент Джо Байдън излетя от израелското летище "Бен Гурион". За това свидетелстват видеокадри, публикувани в социалните мрежи, на които е заснет излитащият президентски самолет, обобщи АП.

Медиите отбелязват, че посещението на Байдън в Израел е продължило малко под осем часа.

През това време той проведе срещи с премиера Бенямин Нетаняху и други представители на израелските власти.

По-рано се очакваше, че президентът на САЩ да посети и Йордания, където се планираше среща с председателя на Палестинската национална администрация (ПНА) Махмуд Абас, но Абас след удара по болницата в Ивицата Газа отказа да участва в тази среща.

Говорител на Абас обвини Израел в "отвратителното престъпление".

След това йорданските власти отмениха планираната за сряда среща на върха в Аман с лидерите на САЩ, Египет и Палестинската автономия.

Вчера по болницата "Ал-Ахли" в ивицата Газа бе извършен ракетен удар. Министерството на здравеопазването в Ивицата Газа съобщи за гибелта на най-малко 500 граждани.

Израелската армия заяви, че няма нищо общо с удара по болницата и смятат, че неуспешното изстрелване на ракета от движението "Ислямски джихад"е довело до експлозията.

Байдън - тъжен и възмутен, обвини палестинската страна за ударената болница

Байдън - тъжен и възмутен, обвини палестинската страна за ударената болница

Той обеща да предостави на Израел всичко необходимо, за да се защити

Президентът Байдън заяви в сряда, че е стигнал до заключението, че Израел не е замесен в атаката срещу болницата "Ал-Ахли" в ивицата Газа въз основа на данни на Пентагона.