Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън насочи критиките към американския президент Доналд Тръмп за действията му по време на кризата с коронавируса, предаде АП.

Агенцията отбелязва, че Байдън е порицал Тръмп, че не се държи като президент.

"Доналд Тръмп нарече себе си" мажоретка " за нацията. Но ние не се нуждаем от мажоретка - имаме нужда от президент. Този, който ще води с пример, ще поеме отговорност, ще каже неподправената истина, ще изслуша експертите и следва науката ", посочи бившият вицепрезидент.

Коментарите на Байдън следват обещанията, че няма да уволни директора на Националния институт по алергия и инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи, ако бъде избран за президент през ноември.

Байдън дръпна с 12 % пред Тръмп

Байдън дръпна с 12 % пред Тръмп

Проучване преди началото на кампанията

Последните социологически проучвания дават преднина за Байдън от 12% пред действащия ръководител на САЩ. 53% от регистрираните избиратели биха дали гласа си за Байдън, а за Тръмп - 41%. На фона на две кризи, разтърсващи САЩ - пандемията от коронавирус и протестите срещу полицейското насилие - кандидатът на демократите събра през юни и 141 милиона долара за кампанията си.

"Не прави глупости и остави на Тръмп да бъде Тръмп"

"Не прави глупости и остави на Тръмп да бъде Тръмп"

Четири месеца преди изборите през 2016-та година средната преднината на Хилари Клинтън пред Доналд Тръмп бе 4%. Сега кандидатът на демократите Джо Байдън води пред действащия ръководител на Белия дом Доналд Тръмп с 9.2%.