Избраният за президент на САЩ Джо Байдън разкритикува администрацията на действащия президент Доналд Тръмп за твърде бавните темпове на разпределение на ваксините срещу COVID-19, съобщи AP.

Критиката идва седмици преди Байдън да положи клетва и да влезе в Белия дом. Новоизбраният президент на САЩ атакува от месеци предшественика си за неадекватната му политика по време на пандемията от коронавирус. 

COVID-19 погуби конгресмен в САЩ

COVID-19 погуби конгресмен в САЩ

Люк Летлоу загуби битката с коронавируса

От своя страна Доналд Тръмп написа в "Туитър", че държавните служители трябва да поемат отговорността за разпространението на коронавирусните ваксини, след като федералното правителство е доставило ваксините до складовете, определени за такива цели.

"Ние не само разработихме ваксините, включително осигурихме пари, за да придвижим процеса бързо, но ги предадохме на щатите", заяви Тръмп.

айдън се провали със свинския грип", добави държавният глава в критиката си към новоизбрания президент Джо Байдън заради действията му на фона на избухването на свинския грип H1N1, който започна в САЩ, докато Байдън беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама.