Нови стълкновения между младежи и полиция започнаха и тази сутрин н гръцкия град Солун.

Няколкостотин студенти, анархисти и леви активисти се събраха в централната част на града и започнаха да хвърлят по полицейските патрули и автомобили камъни и бутилки, пълни със запалителна течност.

Над 300 студенти са участвали в сблъсъците с полицията в Солун, а междувременно безредици избухнаха и в Трикала и Пиреус.

Планирани са още пет масови прояви, включително на комунистическата партия в Атина.

Дирекция „Консулски отношения" съобщава, че по информация на нашето посолство в Атина няма данни за пострадали български граждани при безредиците в Република Гърция, избухнали вследствие смъртта на 15-годишен младеж при сблъсък с полицията в атинския кв. Екзархия. 

Студентите от Аристотелския университет в Солун са прекарали нощта в лагер преди отново да излязат на улицата.

Полицията е използвала сълзотворен газ срещу протестиращите младежи, които са хвърляли камъни срещу полицейско управление. Над 30 цивилни и 37 полицаи са пострадали.

Гръцкият премиер се ангажира държавата да сложи край на уличните насилия в градовете след смъртта на момче, застреляно от полицията.

Припомняме, ранените от предишните две денонощия стигнаха 45, като от тях 24 са полицаи.
Безредиците започнаха в събота след като полицай застреля 16-годишен младеж - част от група на анархисти.

Тази сутрин се съобщаваше за относително спокойствие в столицата, но власите се опасяваха от избухване на безредици отново.

Някои медии съобщиха, че студенти, анархисти и преподаватели са започнали да се организират.

Пожарната служба в Атина съобщи, че равносметката на безредиците до този момент е 90 подпалени сгради, между които има банки, магазини и офиси.

Цифрите на сериозно пострадалите сгради в Атина са: 24 банкови офиса, 35 магазина, 12 жилища, 22 автомобила, седем автобусни спирки, а също така и 63 кофи за боклук.
Освен това опожарен е и офис на управляващата в Гърция партия „Нова демокрация".