Експрезидентът на САЩ Бил Клинтън  направи първата си значима обществена изява в подкрепа на кампанията на съпругата си Хилари, която се кандидатира за президентския пост, съобщи Би Би Си.  

Двамата посетиха Айова, където Хилари е първият публично представен кандидат-президент.  Бил Клинтън определи съпругата си като „най-добре подготвения кандидат, за който е имал възможност да гласува".

На снощния митинг експрезидентът призова демократите да подкрепят съпругата му, като изтъкна предимствата й като кандидат.

„Никога няма да имате Белия дом някой, който повече да се вълнува от това как ви се отразяват решенията му." - категоричен е Бил Клинтън.

„Ако не бяхме женени и тя ме беше помолила да съм тук, щях да дойда", казва в допълнение бившият държавен глава.

На опасенията на политическите наблюдатели че с уменията си на комуникатор ще засенчи Хилари, появявайки се на една сцена с нея, Бил Клинтън отговаря, че ще се концентрира върху това да бъде нейна подкрепа в усилията й да помага на жените и децата.     

Според коментаторите присъствието на Бил Клинтън е събудило у гласоподавателите спомени за скандалите около аферата му с Моника Люински.

През юли двамата Клинтън ще посетят и Ню Хемпшир - друг ключов щат.