Един от лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република, Денис Пушилин, съобщава, че руските и проруските войски са окупирали украинския град Лиман "наполовина".

"Руски части заедно с народната милиция на ДНР и ЛНР навлязоха в самия град. Около половината от града е под нашите подразделения", каза Пушилин, цитиран от Интерфакс.

Той също така заяви, че според ДНР руската страна е завзела 28 точки в северната част на Донецка област в рамките на непризнатите граници на републиката.

За боевете за Лиман се съобщава още вчера, но от официални източници няма потвърждение.

Във вечерната си сводка щабът на украинските въоръжени сили съобщава, че Русия е започнала мащабна офанзива в Донбас и се съобщава за напредване към Лиман.

Светлодарск в Донецка област премина под руски контрол

Светлодарск в Донецка област премина под руски контрол

В момента окупаторите са окачили парцала си

Представителят на украинското министерство на отбраната Олександър Мотузяник заявява, че руската офанзива в източната и южната част на Украйна е навлязла в най-активната си фаза и се правят опити за обкръжаване на Северодонецк и Лисичанск.

По посока Бахмут Русия напредва в районите на Липово и Билоховка.

Според щаба на въоръжените сили на Украйна през последните часове въздушни удари са нанесени по Краматорск, Лиман и Славянск.

Русия не гони срокове, а резултати

Русия не гони срокове, а резултати

Задачите ще бъдат изпълнени - "не може да бъде дрогояче, тъй като истината, включително историческата, е на наша страна"