Армията на Руската федерация няма да спре, ако Украйна не се противопостави на настъплението на окупаторите. Молдова или някоя от балтийските държави може да станат следващите жертви на Москва.

Това каза пред CNN бившият директор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Дейвид Петреъс.

Той не пропусна да припомни, че отбранителната линия на НАТО в момента е на границата между Украйна и Русия.

"Ако Русия победи, ако Путин успее да постигне своята много голяма цел в Украйна, той няма да спре дотук. Следващата на прицел ще бъде Молдова, а може би и някоя от балтийските държави", заяви бившият шеф на ЦРУ.

Балтийските държави активно подкрепят Украйна след пълномащабното нахлуване на Руската федерация. Те неведнъж са заявявали, че рискът от руска агресия срещу Литва, Латвия и Естония е много висок, поради което е необходимо да се укрепят отбранителните способности.

Бивш шеф на ЦРУ: САЩ провалиха офанзивата на Украйна

Бивш шеф на ЦРУ: САЩ провалиха офанзивата на Украйна

Забавяне в доставките на оръжия

Министърът на външните работи на Латвия Крисянис Каринш заяви, че Руската федерация ще застраши и цяла Европа, ако Украйна не освободи всички свои територии.

Освен това президентът на Молдова Мая Санду заяви, че Русия може да се опита да дестабилизира страната ѝ през пролетта на 2024 г., когато започват предизборните кампании преди президентските избори.