Взрив на крайпътна бомба отне живота на 10 работници и рани други 28 в Южен Афганистан, предаде АП като се позова на официална информация. Междувременно зам.-началникът на разузнаването на страната оцеля при опит за самоубийствен атентат.

Според шефа на болницата в Кандахар, крайпътната бомба е унищожила камион, който превозвал жертвите. Те били наети от властите, за да почистят коритата на реките в региона.

Никой не е поел отговорност за атаката, но екстремистите в Афганистан започнаха офанзивата си през последните седмици.

Междувременно, Ахмад Зиад, зам.-началник на Националният директорат по сигурността, се размина на косъм от самоубийствен атентат. Неговият конвой бил пресрещнат от съмнителен джип, при което охранителите на Зиад открили масиран огън по возилото, което било натъпкано с експлозиви. В резултат терористът зад волана бил ранен и арестуван преди да задейства адската машина. Талибаните поеха отговорност за атаката.

Подчинените на Зиад коментираха по-рано, че лидерът на талибаните молла Омар е „изчезнал" от скривалището си в Пакистан, но не може да се твърди със сигурност, че е бил убит. Подобна информация се появи вчера в пакистанските медии, но беше отречена от екстремистите.