Външният министър на Великобритания Борис Джонсън обяви в специална реч, че всякакви опити за преобръщане на процеса по излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се окажат "катастрофална грешка", но призна, че разбира чувствата на "скръб и отчуждение", споделяни от онези, които искат Обединеното кралство да остане в Общността.

"Асошиейтед прес" коментира, че британският външен министър Борис Джонсън цели да успокои британските избиратели, които са притеснени от излизането от ЕС, че "Брекзит не е основание за страх, а за надежда". 

Сорос дарява още £100 000 за предотвратяване на Брекзит

Сорос дарява още £100 000 за предотвратяване на Брекзит

Това става ясно от имейл на организацията до "Ройтерс"

Първият дипломат на Великобритания коментира още, че Брекзит не отслабвал "геостратегическата позиция" на страната му, тъй като проектът по излизането на Великобритания от ЕС "не трябва да е националистически, а може да бъде интернационалистически".

Джонсън добави, че след като Брекзит би могъл да събуди много повече надежда отколкото страхове, британското правителство трябва да "достигне" до всички, които са разтревожени относно окончателния резултат от процеса.