Борис Джонсън планира да се откаже от надеждата да стане лидер на консерваторите поради страх, че ще бъде на унизителното четвърто или пето място, въпреки че бившият външен министър по-рано тази година беше любимец за победа над Тереза ​​Май като партиен лидер и премиер, съобщава "Бизнес инсайдър". 

Въпреки това, подкрепата сред консервативните депутати е спаднала след оставката му и коментарите, че Мей е сложила "самоубийствена жилетка" около Великобритания и трябва да бъде преследвана заради предателство към страната в преговорите по Брекзит.

Приятелите на Джонсън обясняват, че той дори не може да влезе в следващата надпревара за лидер на консерваторите. "Ако Борис мисли, че шансовете са срещу него, той няма да се кандидатира. Той не иска да бъде унизен", обясняват те.

Други депутати консерватори коментира, че подкрепата към Джонсън се е сринала в партията. "Мисля, че популярността на Борис пада много бързо. Мисля, че поведението му, коментарите му, неговият език го сриват наистина, наистина зле в парламентарната партия и все повече сред местните избиратели. Имам много членове, които бяха истински фенове на Борис и големи поддръжници на Борис, но сега те мислят "може ли някой просто да затвори устата на този човек, той нанася огромни вреди на партията"", допълват депутати.

Борис Джонсън: Планът на Мeй за Брекзит превръща Великобритания в колония

Борис Джонсън: Планът на Мeй за Брекзит превръща Великобритания в колония

ЕС очаква споразумение до 17 октомври

Джонсън излезе от последната консервативна лидерска надпревара, след като не успя да спечели достатъчно подкрепа от депутатите. Бившият външен министър и кмет на Лондон остава популярен сред активистите консерватори.

Въпреки това, неотдавнашно проучване показва, че сега води пред министъра на вътрешните работи Саджид Джавид, за когото се предполага, че може да замени Тереза Мей.

След двама мъже в класацията е бившият секретар по Брекзит Дейвид Дейвис, за когото мнозина консерватори вярват, че трябва да влезе като междинен лидер и да смени изцяло стратегията на Мей за Брекзит.

Информациите за постигнати договорки между ЕС и Великобритания - спекулация

Информациите за постигнати договорки между ЕС и Великобритания - спекулация

Преговорите продължават