Бразилският президент Жаир Болсонару, въпреки подобрението в състоянието си, ще бъде принуден да прекара още известно време в болницата, съобщава ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на медицинската клиника.

"Президентът Жаир Болсонаро продължава да остава в болницата в Сао Пауло и клиничната картина се подобри. Поради това назогастралната сонда е отстранена и утре естественото хранене се планира да бъде възобновено. Няма прогнози за изписване", казаха лекарите.

По-рано президентът на Бразилия беше хоспитализиран след 2 седмици хълцане.

Бразилия отчете 48 504 нови случая на COVID

Бразилия отчете 48 504 нови случая на COVID

1 205 са смъртните случаи, общо 532 893 са убитите от коронавируса в Бразилия

През 2018 г. 66-годишният Болсонаро беше нападнат по време на предизборната кампания. Политикът беше намушкан с нож в корема. Имаше увреждане на червата и тежко вътрешно кървене. След това президентът претърпя няколко операции и не всички бяха свързани с нараняване.

Според кабинета на Болсонаро хирургът Антонио Луис Македо, който го е оперирал след нараняването му, иска да го прехвърли в болницата в Сао Пауло. Там Болсонаро ще се подложи на допълнителни тестове, за да оцени здравословното си състояние, за да реши дали е необходима спешна операция.