В Неа Макри, в източната част на Атика, е починало 19-годишно бременно момиче. Роднините ѝ твърдят, че е трябвало да чака с часове, за да пристигне линейка.

Това разкри държавната телевизия ЕРТ.

Според съобщенията във вторник около 11 ч. в Националния център за спешна помощ (EKAV) е постъпило обаждане за бременна жена в 8-ия месец, която се е почувствала зле и е получила контракции.

По непотвърдена информация от Спешна помощ, цитирана от държавната телевизия ЕРТ, се предполага, че инцидентът първоначално не е бил считан за високоприоритетен, предвид значителния брой подобни обаждания, които те редовно получават.

Въпреки това 1,5 часа по-късно в центъра на Спешна помощ е получено второ обаждане от семейството на момичето, което спешно иска линейка, тъй като то е в процес на раждане.

От близкия крайморски град Луца до Неа Макри незабавно е изпратен мобилен медицински екип с лекар, който пристига приблизително двадесет минути по-късно. При пристигането си медицинският екип установява, че момичето вече е починало, съобщава ERT.

Очаква се точната причина за смъртта ѝ да бъде установена от съдебен патолог.

Започнало е официално административно разследване, за да се проучи инцидентът. Очаква се разследването да приключи в рамките на две седмици.