Изявленията на двамата руснаци, обвинени в опит за убийството на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в английския град Солсбъри, не са достоверни. Това обяви британският депутат, който представлява града в Камарата на общините (британския парламент), съобщава "Ройтерс".

Двамата мъже, които твърдят, че са Александър Петров и Руслан Боширов, се появиха по руската държавна англоезична телевизия RT, посочвайки, че погрешно са били обвинени от Великобритания и са ходили до Солсбъри просто като туристи.

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Заподозрените за атаката срещу Скрипал руснаци ходили на туризъм в Солсбъри

Потвърдиха, че изнесените имена са истинските им

"Радвам се, че Александър Петров и Руслан Боширов са могли да видят туристическите атракции от световна величина, които Солсбъри предлага. Но е много странно да дойдат по този начин само за два дни, докато носят новичок в багажа си", написа британският депутат Джон Глен в профила си в "Туитър".

"Солсбъри посреща туристи от цял свят и е много отворен за бизнеса", добави той и подчерта: "Но изявленията на Петров/Боширов не са надеждни и не съвпадат с широко приетата разузнавателна информация, с която разполагаме за тези лица."