Кандидатът за председател на Консервативната партия във Великобритания Майкъл Гоув заяви, че "дълбоко съжалява", че е взимал кокаин преди повече от 20 години.

Той каза за "Дейли мейл", че е взимал наркотика на няколко "социални събития", докато е работил като журналист.

Министърът на околната среда коментира, че смята, че "грешката" не трябва да се използва срещу него в опита му да стане премиер на Великобритания (председателя на управляващата Консервативна партия става автоматично и премиер).

Членовете на партията трябва да гласуват за нов партиен лидер, след като Тереза ​​Мей вчера официално подаде оставка.

Тереза Мей подаде оставка като лидер на Консервативната партия

Тереза Мей подаде оставка като лидер на Консервативната партия

Официални представители от Комитет 1922 на торите потвърдиха, че премиерът се оттегля от лидерския пост

Гоув, който беше министър на правосъдието в периода 2015-2016 г., е един от 11-те консервативни депутати, които обявиха, че възнамеряват да участват в състезанието за наследник на Мей, като победителят се очаква да бъде обявен в края на юли.

Министърът за международното развитие Рори Стюарт, който е един от опонентите на Гоув в битката за лидерство в Консервативната партия, вече се извини за пушенето на опиум - наркотик от клас А в Обединеното кралство - на сватба в Иран преди 15 години.

Борис Джонсън, който е фаворит да наследи Тереза Мей, беше попитан за твърденията, че е взимал кокаин в университета от сп. "Мари Клер" през 2008 г. Той отговори: "Това беше, когато бях на 19 години."