Великобритания е длъжна да изгони всички руски сили за сигурност и хора, свързани с тях. Това съобщи кандидатът за министър-председател, председател на комисията по външни работи на Камарата на общините Том Тугендхат по Sky News.

"Трябва да гарантираме безопасността на британците, затова настоях да бъдат експулсирани сътрудниците на КГБ и тези, които са свързани с тях, както и тези, които пропагандират желанията на диктатурата", каза Том Тугендхат.

САЩ: КГБ стои зад отравянето на Навални

САЩ: КГБ стои зад отравянето на Навални

Нови разкрития около опита за покушение срещу опозиционния лидер

Така политикът изясни февруарското си изявление относно факта, че в отговор на началото на военните действия в Украйна Великобритания трябва да изгони от Острова всички руснаци и да блокира сметките им.

Сега политикът обясни, че експулсирането не засяга руснаците, които са дошли в страната поради опасност за семействата им и вече са станали част от британското общество. По негово мнение, британското правителство надеждно защитава тези хора в сложната ситуация.

На 7 юли британският премиер Борис Джонсън обяви оставката си. Той все пак обеща, че Великобритания ще продължи да подкрепя борбата на Украйна за свобода.

В САЩ почина бивш майор от КГБ, избягал от СССР

В САЩ почина бивш майор от КГБ, избягал от СССР

На 73-годишна възраст

От началото на военната агресия на Русия правителството на Борис Джонсън изпрати военна техника в Киев и наложи безпрецедентни санкции срещу руски компании, бизнесмени и банки.