Британските депутати гласуваха на второ четене в подкрепа на законодателството за прекъсване на политическите, финансовите и правните отношения на Великобритания с Европейския съюз, съобщават британските медии.

Британският парламент също така прие предложения от правителството график за обсъждане на законодателството за Брекзит.

Ще се провалят ли преговорите за Брекзит?

Ще се провалят ли преговорите за Брекзит?

Провалът им няма да бъде от полза за никого...

След повече от 8 часа дебати снощи и през нощта, британските депутати гласуваха с 326 срещу 290 гласа в полза на законопроект, който има за цел да транспонира повече от 10 хил. закона на ЕС в британското законодателство, а 318 депутати гласуваха "за" и 301 се обявиха "против", приемайки т. нар. предложение за програма, която определя графика за оставащите етапи от прокарването на законопроекта през долната камара на британския парламент.

"Рано тази сутрин парламентът взе историческо решение да подкрепи волята на британския народ и да гласува за законопроект, който дава сигурност и яснота преди оттеглянето ни от Европейския съюз", се изтъква в изявление на британския премиер Тереза Мей.

По думите на Мей, решението на депутатите означавало, че "ние можем да продължим с преговорите, стъпили върху солидни основи".