Сателитни снимки показват концентрирани загуби на руски превозни средства в района на Въгледар в Донецка област. Тези превозни средства вероятно са били части от руската 155-та морска пехота (NI) бригада, която е била в челните редици на последните скъпи офанзиви. NI се разглежда като елитна пехота в руската армия.

Това съобщиха от британското министерство на отбраната в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

За разлика от подобно престижната въздушнодесантна пехота (VDV), NI не е разположена като отделна голяма формация в Украйна. Вместо това, отделни части са били прикрепени към групи от сили, доминирани от сухопътните сили.

Като такъв, NI е натоварен с някои от най-трудните тактически мисии във войната и е претърпял изключително големи загуби.

Предполагаемата повишена способност на бригадите на NI сега почти сигурно е значително влошена, защото е била запълнена с неопитен мобилизиран персонал.

Тази липса на опит почти със сигурност изостря склонността на руските офицери към микроуправление, което от своя страна намалява оперативната гъвкавост. Съществува реалистична възможност унищожените части на NI отново да бъдат ангажирани в нови атаки край Въгледар.

Лондон: Русия иска да изтощи докрай Украйна

Лондон: Русия иска да изтощи докрай Украйна

Кампания сега се стреми основно да деградира украинската армия