Много е вероятно руските войски в Украйна да се струпват в южната част на страната в очакване на контраатака от страна на украинските сили, но и като подготовка за нападение.

Дълги колони от руски военни камиони, танкове, артилерия и други оръжия продължават да се отдалечават от Донбас в югозападна посока, а това според ежедневната сводка на британското разузнаване може да означава и нов етап на атаката с преместен фокус на юг.

Батальонно-тактически групи с численост от 800 до 1000 военнослужещи са изпратени в Крим и почти сигурно ще бъдат използвани за подкрепа на руските сили в Херсонската област, предупреждават още британските военни.

Руската армия се готви да защити окупираните Херсонска и Запорожка област

Руската армия се готви да защити окупираните Херсонска и Запорожка област

Запорожката област е уязвимо място на руските войски в Украйна

Те се позовават на съобщения, от които става ясно, че сили от окупираните от Русия Мелитопол, Бердянск, Мариупол и континентална Русия се прехвърлят през Кримския мост в анексирания Крим.

"Войната на Русия срещу Украйна скоро ще навлезе в нова фаза. Най-интензивните военни действия ще се прехвърлят на фронт, простиращ се на около 350 км от Запорожие до Херсон", се казва в доклада.

Украинските сили все по-често атакуват мостове, складове за боеприпаси и железопътни линии в южните райони на Украйна, включително стратегически важната железопътна линия, свързваща Херсон с анексирания Крим, за да затруднят снабдяването на Русия с оръжие и военни.

Русия е пуснала в боя иранските дронове

Русия е пуснала в боя иранските дронове

Поне част от тях могат да се използват за нападение по HIMARS