Руските командири са изправени пред трудна дилема дали да укрепят отбраната в граничните региони на Русия, или да подсилят своите линии в окупираните части на Украйна. Това се посочва в последния разузнавателен доклад на Министерството на отбраната на Великобритания.

Припомня се, че сутринта на 1 юни партизански групи са нападнали Белгородска област на Русия за втори път в рамките на десет дни.

На фона на сложна ситуация на бойното поле предполагаем дрон удари и град Белгород (35 км навътре в територията в Русия), докато властите евакуираха цивилни от граничния град Шебекино след украински обстрел.

Британското разузнаване посочва, че руските военни и вътрешни сили вероятно са постигнали по-бърз успех в противодействието на това нападение, отколкото на предишното.

Въпреки това, както самото Министерство на отбраната на Русия съобщи, то е прибягнало до разполагане на пълна гама военна огнева мощ на собствената си територия, включително на ударни хеликоптери и термобарична ракетна установка TOS-1A.

Русия съобщава за украински обстрел срещу Брянска област

Русия съобщава за украински обстрел срещу Брянска област

Няма пострадали