Група от около 50 депутати от Консервативната партия на британския премиер Тереза Мей, които се противопоставят на нейните предложения за споразумение за периода след Брекзит с Европейския съюз, са се срещнали, за да обсъдят как и кога биха могли да я принудят да се оттегли от поста, съобщават британските медии.

Депутатите, част от Европейската изследователска група, която е фракция в Консервативната партия и която е против ЕС, са се срещнали снощи и открито са обсъдили бъдещето на Тереза Мей като лидер, уточнява БиБиСи, позовавайки се на неназован източник.

Тереза Мей отряза Борис Джонсън, държи си на плана за Брекзит

Тереза Мей отряза Борис Джонсън, държи си на плана за Брекзит

Този план бил единственият надежден

Някои от присъствалите на срещата са заявили, че вече са изпратили писма, в които са изразили недоверие в Мей, посочва още източникът. Според правилата на Консервативната партия, избори за ръководител на партията се насрочват, ако 15 процента от депутатите консерватори, понастоящем 48 души, искат вот на недоверие.

Европейската изследователска група осъди плановете на Тереза Мей Великобритания да остане в зона за свободна търговия на стоки с Европейския съюз, след като излезе от Общността през март следващата година, но самата група беше разкритикувана, че не е предложила подробна алтернатива.

Борис Джонсън нахока Тереза Мей за плана ѝ за Брекзит

Борис Джонсън нахока Тереза Мей за плана ѝ за Брекзит

Великобритания получавала "едно нищо" от преговорите с ЕС