Бившият кметът на Ню и милиардер Йорк Майкъл Блумбърг обмисля да издигне кандидатурата си за президентските избори в САЩ през 2020. Това съобщи Си Би Ес. Телевизията се позовава на добре информирани източници.

През 2016 г. Блумбърг е обсъдил идеята за участие в президентските избори като независим кандидат. През последните седмици той е решил през 2020 г. да се включи в състезанието за Белия дом като кандидат на Демократическата партия.

Блумбърг дарява 4,5  млн. долара за Парижкото споразумение за климата

Блумбърг дарява 4,5 млн. долара за Парижкото споразумение за климата

Покрива финансовия ангажимент на САЩ, които се оттеглиха

В края на 2017 Блумбърг дари $ 50 милиона за изпълнение на програми за намаляване на зависимостта от въглищата и преминаване към възобновяеми енергийни източници. През 2016 г. неговата благотворителна фондация инвестира в различни проекти близо $ 500 милиона. През месец януари 2018 г. списание Forbes оцени състоянието му на $ 50.8 милиарда.

Майкъл Блумбърг е новият пратеник на ООН за климата

Майкъл Блумбърг е новият пратеник на ООН за климата

Тръмп ще е голям лидер, ако приеме климатичните промени

Блумбърг е продължение на много години е член на Демократическата партия, но преди да се кандидатира за кмет на Ню Йорк през 2001 г., стана републиканец. През 2007 г. той се кандидатира за втори мандат като кмет е като независим.