Решителността и силата на украинския народ продължават да вдъхновяват, докато непровокираното нападение срещу земята, живота и поминъка му навлиза в третата си трагична година.

По повод втората годишнина от пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна кралят на Обединеното кралство Чарлз III заяви това в обръщението си, чийто текст беше публикуван на официалната страница на кралското семейство в Instagram.

Според монарха, въпреки огромните трудности и болка, причинени на украинците, те продължават да "демонстрират героизма, с който светът толкова тясно ги свързва, истинската си доблест въпреки неописуемата агресия".

"Усетих това лично в многобройните срещи, които имах с украинците от началото на войната, от президента Зеленски и г-жа Зеленска до новобранците, които се обучават тук, в Обединеното кралство", припомни крал Чарлз III.

Идват късно и носят малко. Приятелите на Украйна

Идват късно и носят малко. Приятелите на Украйна

Властите в Киев са изправени пред комплексен проблем от материално, психологическо и кадрово изражение

Той също така подчерта, че все още е много окуражен от факта, че Обединеното кралство и съюзниците му остават "в челните редици на международните усилия за подкрепа на Украйна в този момент на толкова голямо страдание и нужда".

"Сърцето ми е с всички жертви, когато си спомням за тях в мислите и молитвите си", подчерта монархът.