Част от терористите, подготвяли атентата на московското летище "Домодедово", са арестувани от руските спецслужби в края на декември миналата година.

Това заяви председателят на парламентарна комисия генерал-полковник Владимир Кулаков.

По думите му още преди Нова година в Москва са били прехвърлени няколко групи терористи.

Не съм убеден, че групите, които са били прехвърлени в Москва с цел извършване на терористичен акт, не са могли да извършат планираното на други места", заяви Кулаков.

По-рано руските медии свързаха атентата на "Домодедово" с експлозията на бомба в московския район Кузминки на 31 декември. Тогава бе разрушена напълно една от сградите от стрелковия клуб „Обект". В зоната на взрива бяха открити части от тялото на жена. При инцидента нямаше други пострадали.

Според някои данни предвидено било терористичният акт да се извърши на Манежния площад. Плановете на терористите се провалили, тъй като бомбата избухнала преждевременно - взривното устройство се активирало, след като жената-камикадзе получила sms с поздрав за празника от мобилния си оператор.
 
При разследването правоохранителните органи стигнали до предполагаемата помощничка на загиналата жена. 24-годишната Зейнап Суюнова е била арестувана през януари във Волгоград. Точно тя, според следствието, наела жилище за взривилата се жена и за други трима бойци от Ногайския батальон, които може би стоят зад атентата на „Домодедово."

Според Кулаков терористите трябва да бъдат унищожавани още в лагерите, където се обучават, внедрявайки там хора от спецслужбите и терористите да не бъдат допускани във вътрешността на страната, посочва newsru.com.