Президентът на Венецуела Уго Чавес се съгласи с руския премиер Владимир Путин за това че САЩ паразитират върху световната икономика, пише електронното издание Газета Ру.

В социалната мрежа Twitter Чавес пише, че стратегическото боливийско предложение за създаване на нова единна валута сукре придобива още по-голяма ценност.
„Долу диктатурата на долара", пише венецуелският президент.

Припомняме, че в понеделник Путин в разговор с участниците във форума „Селигер - 2011" заяви, че е удовлетворен от това, че САЩ са приели отговорно решение, като са вдигнали тавана на държавния дълг и са избегнали дефолт.

По думите му обаче това означава, че страната живее в дълг, което значи, че живее не според средствата си и прехвърля част от товара на своите проблеми върху световната икономика и паразитира върху нейния гръб и монополното положение на долара.

В отговор на това американският телевизионен канал Fox Business посъветва Путин да се радва на тези възможности, които лично на него е предоставил капитализмът.

По думите на водещия на програмата Follow The Money руският премиер трябва да се радва на това, защото в Русия сега господства същият строй като в САЩ, който му е позволил да стане милиардер и диктатор.