Лидерът на руската кавказка република Чечения Рамзан Кадиров обяви, че републиката е "единственият регион в света, напълно победил тероризма".

Коментарът на Кадиров е по повод Деня на защитника на отечеството, който се отбелязва в Русия.

"Този ден е на онези, които вярно служат на нашата родина - Русия. В името на мира на чеченската земя, целостта и единството на Русия отдадоха живота си първият президент на Чечения Ахмат-Хаджи Кадиров и хиляди негови съратници. Той започна борба с международните терористи и подкрепата на президента на Русия Владимир Путин спаси чеченския народ от унищожение, а страната - от разпадане. Днес Чеченската република е единственият регион в света, който е победил напълно тероризма", изтъкнал Кадиров.

Ръководителят на Чечения отбелязал, че и днес военната полиция на републиката, намираща се в Сирия, достойно изпълнявала мироопазваща мисия, свързана с подкрепата на обществения ред и сигурността на цивилното население в региона.

През март 2017 г. шестима войници бяха убити, а още трима бяха ранени при нападение на терористи срещу военно поделение в Чечения. При отблъскването на атаката бяха ликвидирани шестима терористи.