Чечня е в състояние самостоятелно да унищожи терористичната групировка ДАЕШ („Ислямска държава”) в Сирия. Това обяви Рамзан Кадиров, който ръководи кавказката република в състава на Руската федерация, съобщава ТАСС.  

"Руските въоръжени сили принудиха терористите да подвият опашка в Сирия. Дните им са преброени! Ние сме в състояние напълно да унищожим „Ислямска държава” в тяхното собствено леговище. Отрядите доброволци даже могат да им дадат право на избор: да сложат оръжие или да бъдат в числото на погребаните в сирийската земя!”, написа Кадиров на страницата си в „Инстаграм”.  

Кадиров коментира също така, че видеоклипът, публикуван по-рано от „Ислямска държава“ със заплаха към Русия, бил "празна дума".

„С почуда гледам как нашите медии се надпреварват да публикуват заявлението на „Сатанинска държава“. С цялата си отговорност мога да кажа, че това заявление е празна дума, зад която няма реални сили и възможност“, заяви Кадиров.

По-рано в интернет се появи 9-минутен видеозапис, в който ДАЕШ отправи заплахи към Русия. Това не е първия подобен случай.